top of page
  • Фото автораOleksandr Pupena

Відійшла у вічність Велика Людина – Анатолій Петрович Ладанюк



З глибоким сумом і скорботою сповіщаємо, що 27 травня 2023 р., на 84-му році обірвалося життя Заслуженого діяча науки техніки України, доктора технічних наук, професора кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління Анатолія Петровича Ладанюка.

А.П. Ладанюк у 1964 році закінчив Київський технологічний інститут харчової промисловості і пов’язав з ним усе своє життя. Захистивши кандидатську і докторську дисертації, він обіймав посаду заступника декана, був завідувачем кафедри у 1977- 2018р.р., (Кафедра Автоматизації мала різні назви за указаний період), відомий вчений у галузі автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій та систем автоматичного керування технологічними та виробничими процесами. Під його керівництвом та консультуванні захищено 21 кандидатська дисертація і три докторські, є автором понад 400 наукових праць, в тому числі 31 – індексованих в Scopus (64 цитування в Scopus), 6 монографій, 38 авторських свідоцтв та патентів. Автор, співавтор 8 посібників та 5 підручників. За період роботи був науковим керівником ряду науково-дослідних робіт за фінансуванням Міністерства освіти та науки України та госпдоговірних тем; науковим керівником фундаментального дослідження за темою «Теоретичні основи розробки робастно-оптимальних систем керування складними технологічними об’єктами та комплексами в умовах невизначеності».

У 1995-2004р.р. був членом спеціалізованої Вченої ради в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», а також Головою спеціалізованої Вченої ради НУХТ, членом експертних рад ДАК та ВАК України, член Експертної ради МОН з питань проведення експертизи дисертацій, член ради з автоматизації та приладобудування 1994 – 2012 р.р., Голова науково-методичної комісії МОН з напряму «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології 1996 – 2015 р.р., член Державної Акредитаційної комісії МОН 1998 – 2004 р.р., член редакційної колегії журналів: «Наукові праці НУХТ», «Харчова промисловість», «Автоматизація технологічних та бізнес-процесів», «Computer Scince, Information Technology, Automation Journal». Нагороджений Почесною грамота Кабінету Міністрів України, Почесною грамотою Верховної Ради України, нагрудним знаком МОН України «Відмінник освіти».

Пішла з життя добропорядна, чуйна і добра людина. Працелюб за натурою, Анатолій Петрович ніколи не пасував перед труднощами, згуртовував колектив, ніколи не скупився на добре слово, підтримку, не шкодував ні сил, ні часу, щоб втілити намічене, надихав колег власними науковими ідеями, високим професіоналізмом, компетентністю.

Впродовж трудової діяльності Анатолій Петрович підтвердив своє високе покликання – працювати з людьми і заради людей. Пам’ятаємо і любимо його за уважне ставлення до колег та здобувачів, за щире бажання допомогти кожному.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким. Поділяємо Ваше горе.

Світла пам'ять про Анатолія Петровича Ладанюка, фахівця своєї справи, доброго колегу і друга назавжди залишиться в наших серцях.

418 переглядів0 коментарів
Post: Blog2_Post
bottom of page