top of page
  • Фото автораАлена Шишак

Доповнена реальність в Індустрії 4.0 – інструменти

Оновлено: 12 бер. 2023 р.

Фундаментальною концепцією Індустрії 4.0 є поєднання віртуального та реального світів. Віртуальний світ включає цифрових двійників об'єктів реального світу для можливості накопичення, обробки та використання даних, які стосуються його діяльності та життєвого циклу, а також різноманітних сервісів, які можна використати для покращення роботи з цим об'єктом. Коли людині необхідна ця інформація при взаємодії з реальним світом можна використати технології доповненої реальності (Augmented reality – AR).


На виробництві, доповнена реальність може допомогти при ремонті активів, показуючи на реальному обладнанні через планшет чи спеціальні окуляри, що саме необхідно зробити в якому місці, параметри роботи та потрібну документацію. Для розробки подібних рішень існують спеціалізовані інструменти, які потребують кваліфікації спеціалістів з автоматизації з додатковими компетенціями в комп'ютерних та промислових мережах. Одним з таких інструментів є EcoStruxure Augmented Operator Advisor від Шнейдер Електрик. Минулого року Шнейдер Електрик Україна передали на нашу кафедру ліцензії на дане ПЗ, що дало нам можливість впроваджувати його в навчальний процес уже цього семестру.


На відео нижче показана демонстрація роботи EcoStruxure Augmented Operator Advisor та використання деяких його функцій. На кафедрі на доповненій реальності спеціалізується старший викладач Володимир Полупан.


14 переглядів0 коментарів
Post: Blog2_Post
bottom of page