top of page
  • Фото автораАКТСУ НУХТ

Заключна конференція проекту aCampus

Оновлено: 12 бер. 2023 р.

26 лютого в Києві відбулася заключна конференція проекту aCampus. Нагадаємо, що даний проект - це кампанія по росту обізнаності та кращого використання українськими замовниками та розробниками міжнародних стандартів в області промислової автоматизації та ІТ, що тривала з липня 2019. Проект вели Технічний комітет 185 «Промислова автоматизація», Асоціація «підприємств промислової автоматизації України» (АППАУ) за підтримки німецького співтовариства міжнародної співпраці GIZ. Від нашої кафедри в проекті приймали участь Олександр Пупена, Олег Клименко, Роман Міркевич та Альона Шишак. Фінальна конференція проекту фокусувалася на ролі стандартів в Індустрії 4.0, яка є основою сучасного цифрового виробництва.

У рамках проекту нашими співробітниками було пророблено велику кількість матеріалу, зроблені аналітичні дослідження, перекладені два стандарти, випущені дві білі книги та два посібника, створений глосарій термінів, а також створено велику кількість матеріалу просвітницького характеру. Ці матеріали доступні на сайті www.tk185.appau.org.ua . У проекті також приймали участь колеги з інших ЗВО (КПІ, ХАІ, НУБІП, КНУБА) та інших організацій під керівництвом голови ТК 185 Олександра Юрчака. Обсяг проведеної роботи та її результати доступні у фінальному звіті проекту aCampus .

Фінальну конференцію відвідали Олександр Пупена та Олег Клименко. Олександр виступив з доповіддю про результати роботи над стандартами вертикальної інтеграції.

Звіт конференції доступний за посиланням.

Хоч проект aCampus є завершеним, робота над стандартами продовжується. Слідкуйте за новинами.



8 переглядів0 коментарів
Post: Blog2_Post
bottom of page