top of page
  • Фото автораАКТСУ НУХТ

Конференція «ЗВО Співпраця в епоху 4.0» 17.12.19

Оновлено: 12 бер. 2023 р.

17 грудня 2019 року на базі арт-простору НТУУ КПІ «Білка» відбулася Конференція «ЗВО Співпраця в епоху 4.0». Конференція була присвячена питанням співпраці закладів вищої освіти з ринком та між собою, інтеграції в ринкові програми, що пропонують бізнес-асоціації та адаптації Закладів Вищої Освіти (ЗВО) до ринкових змін. Конференцію відвідав доцент нашої кафедри Олександр Пупена, який також виступив з презентацією нових навчальних курсів, які були запущені в НУХТ в 2018-2019 роках. Далі пряма мова від Олександра.

«Програма конференції була надзвичайно насиченою. У першій половині доповідали представники промислових інжинірингових компаній та брендів. Вони поділилися досвідом співпраці з ЗВО і відмітили великий потенціал та можливості вишів в спільних проектах. Тим не менше, було зазначено що не всі викладачі налаштовані на зміни та роботу в епоху 4.0 та не всі ЗВО готові до вдосконалення робочих програм. Багато закладів беруть обладнання або ПЗ, нічого не віддаючи в ринку. Деякі інтегратори за власні кошти відкрили лабораторії, змінили програми навчання для підготовки спеціалістів відповідно д сучасних вимог.

У другій половині дня виступали представники ЗВО. Відвідувачі були вражені тими здобутками, які були представлені доповідачами. Зокрема були перераховані наробки в науковій сфері та практичні здобутки в області Індустрії 4.0, розказано про нові навчальні дисципліни.

Для обговорення на панельних дискусіях були підняті найбільш важливі питання в українській технічній освіті взагалі та підготовки автоматників в тому числі. Усі освітяни відмітили важкий стан з набором абітурієнтів, пов'язаний з їх відтоком за кордон та вибір на користь нетехнічних спеціальностей. У цей же час багато технічних ЗВО продовжують розвиватися і тримають достатньо високу якість освіти. Тому однією з головних задач спільноти є підняття престижу спеціальності автоматника. Також було відмічена дуже низька співпраця ЗВО між собою і навіть окремих підрозділів одного закладу що не дає реалізувати весь можливий потенціал спільноти. Цікавими також були дискусії щодо сучасної форми освіти взагалі, та готовність українських ЗВО до змін»

Фотозвіт та короткий опис доступний за посиланням.

Презентації виступів доступні за посиланням.

Детальний огляд від організаторів буде доступний згодом.




16 переглядів0 коментарів
Post: Blog2_Post
bottom of page