top of page
  • Фото автораOleksandr Pupena

Використання машинного навчання та штучного інтелекту в ІТ – досвід від інженера-практика

Оновлено: 12 бер. 2023 р.

20 грудня 2021 р. на кафедрі автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління (АКТСУ) в онлайн-форматі пройшла цікава лекція на тему використання штучного інтелекту та машинного навчання в інформаційних системах та системах керування. Лекцію провів фахівець в області програмування інформаційних систем з використанням штучного інтелекту Сергій Вовкодав, який наразі працює в компанії Alian, що знаходиться в м.Дублін, Ірландія. Модерував лекцію – в.о. завідувача кафедри Ярослав Смітюх.

Захід був дуже цікавим, про що свідчить велика кількість запитань, що потребувало пролонгування запланованого часу. У своїй доповіді Сергій торкнувся питань не тільки теоретичного, а й практичного спрямування обробки великих масивів даних та інформації в технічних системах з використанням інтелектуальних алгоритмів та технологій. Він поділився власним досвідом успіхів а також проблем машинного навчання та використання штучного інтелекту.

Лекція була прочитана в рамках курсу «Спеціальні комп’ютерні системи» для здобувачів освітнього ступеня магістр, що навчаються за освітніми програмами «Інтелектуальні комп’ютерні системи» та «Комп'ютерні технології та програмування в автоматизованих системах управління». До лекції також долучилися провідні професори та доценти кафедри АКТСУ.

Дякуємо Сергію за цікаву розповідь. Сподіваємося на подальшу співпрацю.





52 перегляди0 коментарів
Post: Blog2_Post
bottom of page