top of page
  • Фото автораАКТСУ НУХТ

Посібники по стандартам інтегрування

Оновлено: 12 бер. 2023 р.

На заключній конференції aCampus, були презентовані усі матеріали, які були розроблені в межах проекту. Вашій увазі представляються посібники (guide), які розкривають деякі технічні аспекти стандартів інтегрування систем керування. Викладачі нашої кафедри є авторами двох таких посібників:

Принципи функціонування систем керування основним виробництвом через призму стандарту IEC-62264. (Олександр Пупена, Олег Клименко, Роман Міркевич). У даному посібнику стандарт IEC-62264 «Інтегрування систем керування підприємством і виробництвом» використовується як основа для розуміння функціонування систем класу MOM. У якості прикладу використовується навчальний проект автоматизації виробничих процесів вироблення молочної продукції. Посібник буде корисним як спеціалістам розробникам (з автоматизації, IT) так і фахівцям із експлуатаціі на виробництві.

Практичні рекомендації до реалізації елементів стандарту IEC 61512 в програмному забезпеченні систем керування. (Олександр Пупена, Роман Міркевич, Олег Клименко). У даному посібнику на реальних прикладах показані способи реалізації елементів стандарту IEC 61512 «Керування порційним виробництвом». Посібник може бути корисним спеціалістам з автоматизації, які займаються розробкою прикладного ПЗ для ПЛК та SCADA/HMI великої та середньої алгоритмічної складності.


Усі посібники, розроблені в рамках проекту aCampus доступні за посиланням.

5 переглядів0 коментарів
Post: Blog2_Post
bottom of page