top of page
  • Фото автораOleksandr Pupena

Вийшла біла книга "Стандарт керування порційним виробництвом: сучасний стан та перспективи в Україні

Оновлено: 12 бер. 2023 р.

У рамках проекту aCampus вийшла біла книга "Стандарт керування порційним виробництвом: сучасний стан та перспективи в Україні" за авторством викладачів нашої кафедри Олександра Пупени, Романа Міркевича, Олега Клименко та Альони Шишак .

Серед стандартів, що складають основу для створення високоефективних систем керування технологічними процесами є IEC 61512. Він розроблений для порційних виробництв, як найскладніших з точки зору систем керування. Досвід спілкування авторів даної книги з різними представниками виробничих та інжинірингових компаній показав серйозні проблеми з необізнаністю та скептичним ставленням до сучасних міжнародних стандартів взагалі, і IEC 61512 зокрема. На думку членів технічного комітету ТК 185 (Промислова автоматизація) це пов’язано не тільки з відсутністю локалізованих версій стандарту, а і зрозумілого цільового матеріалу для різних представників ринку. Ціль даної книги якомога простішими словами показати призначення стандарту IEC 61512, його зміст, кому він може бути корисним, а також досвід його використання у світі та в Україні.

Нагадаємо, що у вересні цією ж командою були закінчені роботи над першим варіантом перекладу стандартів українською мовою, як доступні за наступними посиланнями:



Білу книгу можна безкоштовно завантажити за посиланням.




2 перегляди0 коментарів
Post: Blog2_Post
bottom of page