top of page
  • Фото автораOleksandr Pupena

Кафедра отримала нові ліцензії на професійне програмне забезпечення

1 лютого 2024 року ТОВ «Шнейдер Електрік Україна», наш партнер №1, забезпечив кафедру АКТСУ НУХТ новими ліцензіями для спеціалізованого програмного забезпечення, яке необхідне здобувачам та викладачам для використання в навчальному процесі та дослідженнях. Це кілька десятків ліцензій на різноманітне інструментальне програмне забезпечення (ПЗ):  

  • AVEVA AdvDev Studio 2023 R2, куди входить з десяток спеціалізованого ПЗ для розроблення застосунків SCADA/HMI, IIoT, MES/MOM, Batch Control та інших.

  • EcoStruxure Machine Expert Professional – ПЗ для програмування промислових контролерів серії Machine Expert (M241/M251/M262).

  • EcoStruxure Conttrol Expert – ПЗ для програмування промислових контролерів M340/M580.

Наразі деякі з цих продуктів, але старіших версій, використовуються на нашій кафедрі в навчальному процесі підготовки здобувачів різного освітнього рівня. Нові ліцензії дадуть можливість:

  • використовувати нові, більш функціональні версії існуючого ПЗ;

  • спростити використання ліцензій здобувачами на власних ноутбуках, оскільки передбачений механізм «плаваючих» ліцензій;

  • використовувати нове ПЗ, яке раніше не було задіяно в навчальному процесі, зокрема IIoT та  MES/MOM.

Наша кафедра співпрацює з Шнейдер Електрік Україна вже більше 25 років, ще з самого початку відкриття офісу представництва в Україні. Завдяки компанії маємо можливість поповнювати матеріально-технічну базу та отримувати нові технологічні рішення (див. у новинах на нашому сайті). Ми, зі свого боку, готуємо навчально-методичний матеріал та посібники, якими користуються як здобувачі так і спеціалісти по всій Україні та за її межами.

Ми вдячні керівництву та співробітникам Шнейдер Електрік Україна за сприяння в розвитку освіти, і за допомогу  закладам вищої освіти. Наш Університет, зі свого боку, докладатиме максимум зусиль, щоб новітні технології та засоби автоматизації були доступними для більшої  кількості майбутніх українських інженерів. 




    

35 переглядів0 коментарів
Post: Blog2_Post
bottom of page