top of page
  • Фото автораАКТСУ НУХТ

Наші співробітники відвідали курс з Data Science

Оновлено: 12 бер. 2023 р.

10-11 вересня 2016 р аспірант кафедри ІАСУ, Роман Міркевич та доц. Олександр Пупена відвідали курс "Introduction to Data Science, Business Analytics, Big Data and Artificial Intelligence", який проходив в КПІ.

Курс проводив Олександр Романко, Ph.D. старший науковий співробітник Risk Analytics, Business Analytics IBM Canada, професор за сумісництвом Університету Торонто (Канада), професор за сумісництвом Українського католицького університету (Україна).

Курс був насичений лекціями про сучасні методи аналізу даних, зокрема статистики великих даних (Big Data), імітаційного моделювання, візуальних методів аналізу даних, оптимізації та інтелектуальних алгоритмів. Крім того, в рамках курсу організатори провели ряд додаткових цікавих заходів, зокрема панельна дискусія “Перспективи використання аналітики у компаніях”, презентацію стартапів, конкурси домашніх завдань.

За результатами курсу нашими співробітниками були зроблені наступні висновки:

- перспективи використання аналізу великих даних в автоматизованих системах управління виробництвом є дуже великими, що зумовлює впровадження елементів курсу в навчальний процес підготовки магістрантів та аспірантів;

- фундаментальні принципи, закладені в основу Data Science вже вивчаються на курсах з підготовки наших спеціалістів, однак необхідно спрямувати та виставити акценти на потрібних складових;

- до детального вивчення Data Science необхідно залучати якомога більше молодих спеціалістів

Деталі та програма курсу на сайті http://www.analyticsua.com/

По закінченню курсу були видані сертифікати.




2 перегляди0 коментарів
Post: Blog2_Post
bottom of page