top of page
  • Фото автораАКТСУ НУХТ

Інтелектуальна вібродіагностика

Оновлено: 12 бер. 2023 р.

27 листопада кафедра АКТСУ отримала новий стенд «Smart Vibration Sensing» від компанії Advantech. Цей стенд дає можливість побудувати систему вібродіагностики двигунів без використання провідного підключення, так як використовується мережна технологія LoRaWan. Стенд оснащений:

Інтелектуальний датчик вібрації і температури з вбудованим передавачем LoRaWAN дозволяє безпосередньо передавати значення вібраційної характеристики (наприклад, середньоквадратичне значення швидкості, пік g) і не потребує навіть підключення живлення (має акумулятор, який може живитися від трансформатору струму с силової проводки двигуна). Промисловий бездротовий шлюз LoRaWAN є IIoT Edge-пристроєм, який дає можливість збирати дані з різних пристроїв (LoRaWAN та Ethernet), обробляти їх та відправляти в хмарні сховища.

Стенд отримано в рамках співробітництва між НУХТ та ПРОКСИС™. Він буде знаходитися місяць в аудиторії А-532. Протягом цього часу стенд буде використовуватися в гуртку Промислового Інтернету речей НУХТ для ознайомлення студентів з даними технологіями. Тим не менше, є домовленість що з часом стенд може бути переданий на триваліше використання в НУХТ.

Все буде IIoT!



10 переглядів0 коментарів
Post: Blog2_Post
bottom of page